DAGINDELING

Een dag bij BSO Westerpark

Bij het ophalen van de kinderen krijgen alle kinderen hesjes vanuit Kids Aktief aan. Hierdoor zijn zij altijd herkenbaar voor onze begeleiders maar ook voor omstanders en creëren wij tevens het gevoel van samenhorigheid.
Vóór vertrekt bespreken wij de verkeersregels, zodat ieder kind hiervan op de hoogte is. Veiligheid staat bij ons namelijk voorop.

Bij binnenkomst van de kinderen op onze mooi gelegen BSO in het Westerpark krijgen kinderen een stoer en sportief Kids Aktief outfit aan, zo zijn zij klaar voor weer een dag vol gezellige en spannende activiteiten.
Kinderen hebben de gelegenheid om gebruik te maken van het binnen materiaal, zo kunnen zij bijvoorbeeld diverse boeken of stripboeken lezen, genieten van allerlei soorten spelletjes of de mooiste kunstwerken maken aan de knutsel / tekentafel.

Nadat ieder kind is aangekomen op onze locatie starten wij rond 15:45u met een klassikaal welkom waarin ieder kind in zijn/haar groep word geplaatst gebaseerd op leeftijd. Zo ontstaan er drie groepen zodat wij alle activiteiten op het niveau van de kinderen kunnen aanpassen en uitvoeren. De ontwikkeling van ieder kind proberen wij hierdoor te stimuleren.
Ieder kind dient de handen te wassen voordat wij aan ons gezonde lunch starten, crackers met keuze uit verschillend beleg, groenten, fruit en een glas water staan op het menu.

Als wij allemaal zijn uitgegeten en de tafels hebben vrijgemaakt maken wij gebruik van ons fantastisch kunstgrasveld, het veld van korfbalvereniging Sporting West.
Het sportmoment is van 16:15u tot 17:30. In dit tijdbestek doen wij iedere week een andere activiteit, van voetbal tot kickboksen en van hockey tot trefbal, iedere sport zal worden behandeld. Naast deze sporten organiseert Kids Aktief zelfs diverse workshops, zo maken wij gebruik van een DJ voor een DJ workshop, maar krijgen wij ook weleens een echte acteer juf op bezoek om de kinderen te begeleiden bij theaterlessen. Door veel verschillende sporten te ervaren leert een kind zichzelf kennen en waar zijn of haar sportieve voorkeur naar uitgaat.

Als alle spellen van de dag zijn gespeeld kunnen de kinderen weer opgehaald worden vanaf 17:30 tot 18:30, onze ervaring is dat kinderen door alle plezier die zij maken dit alsnog als te vroeg ervaren.

Wij als organisatie zijn van mening dat door op vroege leeftijd veel te sporten in grote groepen kinderen diverse basisvaardigheden leren op motorisch gebied maar door alle contacten zich ook veel meer ontwikkelen op sociaalgebied.
Kinderen leren gedragsregels, grenzen aangeven, om te gaan met conflicten en misschien wel het belangrijkste, samen te werken.
Samen met jullie willen wij een deel zijn van ieder zijn ontwikkeling.

Sporten beoefenen en geven maakt een gezond en vitaal leven!

2.7.0.3