DAGINDELING

Een dag bij BSO Oost

Na schooltijd even lekker rennen? Even niet stil zitten op je stoel? Even spelletjes spelen en gek doen met de meesters en juffen? Dat kan! 

Bewegen is belangrijk voor kinderen. Voor zowel de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling. Door een kind lekker te laten sporten geeft dit hen meer zelfvertrouwen, ze ontspannen zich en ze slapen beter. Einde dag dus moe en voldaan naar huis toe!

Wanneer de eerste school uit is staan wij op het schoolplein klaar om de kinderen op te halen, wij zijn herkenbaar in onze Kids Aktief kleding. Op de BSO aangekomen kleden de kinderen zich om. Ze krijgen van ons een Kids Aktief trainingspak en in de zomer een Kids Aktief shirt en korte broek. De kinderen krijgen water en fruit en mogen daarna lekker spelen. Zowel buiten als binnen zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Wanneer alle kinderen zijn opgehaald, gaan we samen aan tafel om te eten. Bekertje water, een cracker met gezond beleg en een keuze uit twee soorten fruit. We bespreken ondertussen de dag met de kinderen. Zijn er nieuwtjes? Dan vertellen we die klassikaal.

Rond 16.15/16.30 uur gaat het echte sportprogramma beginnen. Iedere week staat een andere sport centraal. Elke maand wordt een nieuw maandprogramma gestuurd naar alle ouders, zodat ze alvast aan de kinderen kunnen vertellen wat we die week gaan doen. Onze begeleiders zijn gediplomeerd, in het bezit van een VOG, sportief en heel creatief. Dus gegarandeerd succes!

De sport wordt natuurlijk op het niveau van de leeftijdsgroep aangeboden. Het laatste gedeelte van de dag (rond 18 uur) mogen de kinderen vrij spelen. Op het moment dat een kind wordt opgehaald, kunnen de ouder(s), verzorger(s) samen met het kind omkleden. Na het omkleden komen de kinderen nog even langs en geven ze ons een high five! De meester of juf geeft vaak nog een complimentje om de dag goed af te sluiten :) Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat kinderen veel succesbelevingen hebben. We maken er elke dag een feestje van samen!


Dit doen we allemaal met een enorm betrokken, veelzijdig en enthousiast team bij Kids Aktief!

2.7.0.3